De ce trebuie să consumi ulei de măsline dimineața pe stomacul gol?
De ce trebuie să consumi ulei de măsline dimineața pe stomacul gol?
By Corneliu Simidreanu - 4 martie 2017

Credcă majoritatea dintre noi am auzit că a consuma ulei de măsline pe stomacul gol e recomandat pentru multiple beneficii. Care sunt aceste beneficii și de ce efectul este diferit atunci când îl consumăm pe stomacul gol? Aflați în rândurile următoare. 

De ce e recomandat uleiul de măsline pe stomacul gol?

 

În timpul orelor de odihnă, organismul nostru trece prin diferite stări, iar una dintre ele este  hipoglicemia (forma ușoară provocată de privarea ingestiei de alimente timp de mai multe ore, în exemplul nostru, orele de somn). Când organismul nostru se află în această situație, primul aliment pe care îl consumăm este absorbit mult mai puternic de organism, și astfel putem beneficia din plin de toate proprietățile acelui aliment.

În prezent toți știm (sper) că uleiul de măsline extravirgin are o imensă valoare recunoscută, ce se datorează marilor beneficii nutritive și terapeutice atât pentru interiorul  cât și exteriorul corpului nostru.

Fără îndoială este unul din alimentele cele mai indicate pentru a se consuma dimineața, deoarece proprietățile vor fi mult mai eficiente și vor aduce îmbunătățiri semnificative în corpul nostru.

Se recomandă 3 linguri de ulei de măsline extravirgin pe zi, dar în special una dintre ele să fie dimineața pe stomacul gol.

Beneficii în urma consumului de ulei de măsline pe stomacul gol.

 

Știm cât este de bun uleiul de măsline extravirgin, dar dacă vrei să multiplici beneficiile, obișnuieștete să consumi în fiecare dimineață o lingură de ulei pe stomacul gol, și vei vedea curând rezultatele. (vezi și ce ulei de măsline e recomandat să consumi).

Cele mai cunoscute beneficii sunt:

 

  • Combate colesterolul. Uleiul de măsline conţine un mix de substanţe antioxidante care pot scădea nivelul colesterolului “rău” LDL . Se recomandă ca orice alte grăsimi să fie înlocuite prin consumul a două linguri de ulei de măsline zilnic. Cu siguranță uleiul de măsline poate fi întrebuinţat în mai multe moduri. De exemplu ca dressing pentru salate sau îl poți adăuga la o marinată. Poți utiliza uleiul de măsline şi ca substitut pentru unt atunci când preparaţi friptură. Acest aliment este bogat în calorii, aşa că este bine să nu consumi o cantitate mai mare decât cea recomandată.
  • Buna funcționare a sistemului digestiv. Această grăsime servește ca un laxativ ajutând la tratarea și prevenirea constipației.
  • Stimulează buna funcționare a vezicii biliare. Luați zilnic o lingură de ulei de măsline cu lămâie, aceasta ajută la evitarea formării de pietre sau expulsarea celor formate deja.
  • Ajută în scăderea greutății. Gustul său sățios va calma apetitul, ca rezultat vei mânca mai puțin. Conform unor studii realizate, acidul oleic, în intestinul subțire, se transformă într-un hormon OEA (oleoylethanolamide), care la rândul lui produce senzația de sațietate în creier.
  • Efect anti-inflamator natural. Îmbunătățește problemele de artrita, reumatism și ajută să reduceți orice inflamație, deoarece acesta este cel mai bun anti-inflamator natural.   Cercetatorii americani au descoperit ca 50 de grame de ulei de măsline extra virgin, echivalează  cu o zecime  dintr – o doză anti – inflamatoare ca ibuprofenul.
  • Combate mahmureala și ajută la renunțarea la fumat. A lua  un pic de ulei de măsline pe stomacul gol va ajuta ca alcoolul să nu se lipească de mucoasa stomacului și așa se va evita apariția acelui disconfort.  Dacă este însoțit de suficientă apă, facilitează îndepărtarea impurităților, cum ar fi cazul nicotinei și reducerea efectului său.

 

Acestea sunt doar câteva dintre beneficii, însă există mult mai multe. Este importantă stabilirea acestui obicei de a-l consuma dimineața, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.