Știi ce fel de migdale consumi?
Știi ce fel de migdale consumi?
By Corneliu Simidreanu - 24 februarie 2018

Migdalele,  sunt unele dintre cele mai versatile fructe cu coajă lemnoasă din lume. Migdalele  sunt bogate în fibre dietetice, vitamine cum ar fi complexele E și B și mineralele. Defapt migdalele sunt cea mai bună sursă de vitamina E, și doar 23 g de migdale conțin 7,5 mg de vitamina “alfa-tocoferol”, forma vitaminei pe care corpul uman o preferă. Vitamina E este un antioxidant important care ajută la protejarea celulele de la deteriorare. De altfel, aceeași cantitate de migdale pot oferi  grăsimi mononesaturate, proteine, fibre, potasiu, magneziu și fier. 

Sună grozav, nu-i așa? Dar știați că majoritatea studiilor despre migdale provin din surse nepasteurizate și crude (RAW)?

Dacă acordați atenție atunci când vine vorba de valoarea nutrițională a fructelor cu coajă lemnoasă, poate fi un șoc pentru a descoperi că cele mai multe dintre migdalele lumii sunt tratate termic (pasteurizate). Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură, în 2011, în lume s-au produs 2,00 milioane de tone de migdale, cu Statele Unite fiind cel mai mare producător la 0,73 milioane de tone. Bineînțeles de atunci a mai crescut producția, dar idea e că  că Statele Unite produc aproximativ 80% din oferta mondială, iar toți producătorii de migdale din America trebuie să-și “pasteurizeze” produsele datorită decretului oficial din anul 2007.

Deoarece aproape toate migdalele prezente și la noi în țară provin din această zonă fertilă din California, înseamnă că orice migdale ”crude” pe care le cumpărați, dacă nu au fost importate din Spania, Italia sau Grecia, au fost pasteurizate.

În ciuda faptului că orice agenție când vorbește despre efectele blânde și neinvazive ale pasteurizării, nu există nimic blând despre încălzirea violentă a oricăror alimente. Pasteurizarea distruge enzimele, diminuează conținutul de vitamine, denaturează proteinele, ucide bacteriile benefice, promovează agenții patogeni și este asociată cu boala.

Cum sunt pasteurizate migdalele?

Toate metodele utilizate de procesatorii comerciali reduc substanțial conținutul de vitamine și minerale în mare parte din nuci, nu doar migdale. Migdalele pot fi pasteurizate cu abur, căldură mare, albire sau fumigație.

Pasteurizarea cu abur presupune expunerea lor la  abur  timp de 8 secunde la 100 ℃. Apoi, timp de 44 de secunde, acestea sunt deplasate printr-un tunel de deshidratare cu căldură ridicată pentru a îndepărta umezeala rezultată din abur. Temperatura aerului circulant este de 200℃. În timpul acestui proces, migdalele se încălzesc până la 105℃. Prin acest proces se elimină atât bacteriile bune cât și cele dăunătoare și, de asemenea, reduce enzimele critice, vitaminele și mineralele.

Pasteurizarea prin aburi ucide proprietățile vii ale unei migdale, rupe legăturile de grăsime și oxidează aceste molecule în radicali liberi și creează nivele potențial dăunătoare de acrilamidă. Acrilamida (un produs secundar al aminoacidului asparagină) este o substanță chimică cunoscută ca provoacă cancer și rău reproductivă.

Fumigația implică o substanță toxică, periculoasă numită oxid propilen (PPO). Acest tratament este, de asemenea, un tratament de suprafață care a fost aprobat pentru utilizarea pe produse alimentare începând din 1958 și este folosit pe scară largă pentru o varietate de alimente, cum ar fi și alte fructe cu coajă lemnoasă, pudră de cacao și mirodenii. PPO este declarat a fi eficient la reducerea bacteriilor dăunătoare pe migdale și, de asemenea, a susținut că nu prezintă niciun risc pentru consumatori. Cu toate acestea, PPO este clasificat de EPA drept “Grupul B2, probabil carcinogen uman”.

Migdalele sunt esențiale pentru o dietă alimentară brută, extrem de benefică pentru oricine dorește să încorporeze un stil de viață sănătos. Vestea bună este că acum știți cum să alegeți și să vă feriți de cele procesate. Trebuie să vă asigurați că migdalele pe care le obțineți sunt crude și nepasteurizate și pe cât se poate din culturi ecologice unde nu s-au folosit nici un fel de substanțe.

La Bio Mediteran am ales să aducem produse cât mai autentice, de la producători certificați, și dacă dorești să descoperi migdale autentice din Spania, nu ezita să le descoperi în magazinul nostru. 

 

Surse pentru articol:

http://preventdisease.com/news/14/052614_Worlds-Largest-Producer-Almonds-Required-To-Pasteurize-ALL-Almonds-Including-Raw-Organic.shtml

Why You Should Think Twice About Buying “Raw” Almonds at the

Why Aren’t Our Almonds As Healthy As Before?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.