Brânză de migdale
Brânză de migdale
By Corneliu Simidreanu - 11 decembrie 2017

Astăzi, mulți dintre noi cunosc avantajele și dezavantajele consumului de lactate. Chiar și persoanele care nu prezintă intoleranță la ele, manifestă uneori disconfort digestiv atunci când le ingerează. Lactatele pot fi pentru unii,  dăunătoare sănătății și există numeroase studii care confirmă acest lucru. Da sunt  delicioase, nu putem nega, acea  aroma de brânză în meniurile noastre de mâncare, este de neînlocuit. Dar, cu următoarea rețetă, veți ști cum să înlocuiți brânza într-un mod excelent care vă va lăsa complet mulțumiți.

Această brânză de migdale, mai simplu denumită brânză vegană, vă oferă o cantitate mare de substanțe nutritive și arome care pot înlocui ușor gustul brânzei tradiționale. Este făcută cu cremă de migdale și mirodenii care îi vor da o aromă excelentă. Veți descoperi un excelent acompaniament pentru mesele în care doriți să utilizați în mod regulat brânza.

Ingredientele de care avem nevoie sunt următoarele:

  • 1 cană (240 ml) de migdale întregi decojite
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 cățel de usturoi
  • 1-1 / 4 lingurițe (6 ml) de sare marină fină
  • 1/2 cană (120 ml) de apă rece
  • 2 linguri  ulei de măsline extra virgin, la final
  • 1 lingură de frunze proaspete de cimbru (opțional)
  • 1 lingură de frunze proaspete de rozmarin (opțional)

Instrucțiuni:

Hidratați migdalele într-un castron de apă la temperatura camerei, lâsându-le 12-24 ore. Apoi clătițile cu apă curată.

Într-un blender puternic, amestecați migdalele, sucul de lamaie, uleiul de măsline – cele 3 linguri -, usturoiul, sarea și apa până ce conținutul se face cremos, aproximativ  5-7 minute.

Puneți un strat triplu de tifon pe o sită și puneți amestecul de brânză în el. Luați colțurile tifonului, răsuciți-le și stoarceți puțin pentru a elimina excesul de lichid; legați partea de sus cu un arc sau elastic. Se lasă să se scurgă în frigider, peste noapte sau cel puțin 8 ore.

Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 93 ° C  (puteți și  la o temperatură mai ridicată, doar păstrați-vă ochii pe el). Liniați o coală de hârtie de de copt, puneți brânza pe hârtie și dați-i forma unui disc. Coaceți timp de 40-50 de minute, până când partea de sus este fermă și uscată. Se scoate de la cuptor și se lasă să se răcească.

Când sunteți gata să serviți, puneți brânza pe o farfurie. Adăugați uleiul de măsline suplimentar (2 linguri), presărați condimentele și savurați din plin  explozia de arome.

Rețetă pentru 4 porții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.