Supă de migdale
Supă de migdale
By Corneliu Simidreanu - 28 aprilie 2017

Supă de migdale

Supa de migdale este o rețetă tradițională din Spania, și se obișnuiește a se consuma cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar asta nu ne împiedică să o savurăm ori de câte ori avem poftă :). 

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 100 g migdale macinate
  • 50 g de zahăr (sau sirop de agave)
  • Portocală sau lămâie răzălită
  • Un băț de scorțișoară
  • Paine veche (de o zi)

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert cu  coaja de lămâie și scortisoara  până când începe să fiarbă. Se retrage de pe foc și se lasă la infuzat timp de câteva minute, apoi  se adaugă migdalele măcinate si  zahărul. Se pune la foc mic, se mestecă până ce  se omogenizează, formând o cremă ușor groasă. Se poate adăuga și două linguri de pesmet pentru o îngroșare mai mare.

Se pune felia de pâine uscată în fiecare farfurie sau vasul ales, peste care se va turna supa de migdale. Se presară apoi  umpic de scorțișoară pe deasupra.

Se poate servi caldă sau rece…în funcție  de gustul fiecăruia.

Sperăm să vă placă! Poftă bună!