Usturoi negru Bio, bulbi

5.00 out of 5 based on 3 customer ratings
3 reviewsAdd your review

23,0 lei

Stoc epuizat.

Cu siguranță ai auzit și  te întrebi ce o fi cu acest  usturoi negru. Nu nu este un alt soi de usturoi, modificat genetic sau inventat de nu știu cine. Este un usturoi obișnuit dar fermentat a cărui proces este 100% natural, fără a se folosi vreun aditiv sau conservant. Procesul de fermentare potențează proprietățiile deja cunoscute ale usturoiului, eliminând în același timp  gustul și mirosul neplăcut pentru unii. Pe lângă beneficiile sale, delectează-te cu gustul lui complex, unic și delicios cu tente de lemn dulce si prună uscată.

Descoperă-l, te va încânta!

Conținut: 2 bulbi (aprox. 80-100 g)

Descoperă usturoiul negru

Rețeta originară de elaborare a usturoiului negru provine din  Extremul Orient, și se  obține prin fermentarea usturoiului alb. Căpățânile de usturoi alb se  pun  întregi pe niște tăvi în camerele etanșe ale unor cuptoare speciale. Înăuntru se mențin la o  temperatură și umiditate constantă o perioadă îndelungată, în mod normal vreo 45 de zile. Apoi sunt scoase din acele camere și se lasă să  stea  să se oxideze în niște camere special amenajate pentru aceasta, pentru încă câteva  zile. În acest proces usturoiul își schimbă aspectul și culoarea până ajunge  să se transforme într-un usturoi negru delicios și rafinat.

Descoperă savoarea UMAMI

Usturoiul negru are o savoare foarte complexă, aromatică, cu tente de lemn dulce și pruna uscată, păstrând o ușoară aromă de usturoi natural. Această savoare este cunoscută în extremul orient cu termenul UMAMI, termen oriental care tradus  înseamna gust (uma)  delicios (mi). Umami este al cincilea gust, recunoscut recent de către occidentali și se înscrie pe listă după sărat, dulce, acru şi amar.

Caracteristici

          Usturoiul negru  nu are gust înțepător  și nu provoacă miros neplăcut ceea ce favorizează consumul lui oricând, oriunde și cu oricine. Este mai ușor de digerat decât cel obișnuit ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mult mai ușor nutrienții conținuți. Are o textură ca de jeleu, moale, de un negru intens. Usturoiul negru comercializat de  Bio Mediteran,  este un produs sută la sută natural, obținut prin fermentație, nefiind adăugați nici un fel de aditivi sau conservanți iar lotul din care este obținut provine dintr-o cultură ecologică.

Usturoiul negru – Gustos, natural și sănătos

 Proprietăți și beneficii terapeutice

Procesul de fermentare face din usturoi un super aliment. Din cei 20 de aminoacizi existenți, usturoiul negru aportă un număr de 18, cuprinzând și pe cei 8 esențiali. Cantitatea de antioxidanți din usturoi negru este  de cinci ori mai mare față usturoiul obișnuit, prevenind îmbătrânirea organismului și ajutând la menținerea frumuseții pielii, părului și unghilor. Foarte consumat de către asiatici, nu este de mirare că au un păr impresionant și vârsta abia li se citește pe chip.

Vezi beneficiile care le poți avea în urma consumului de usturoi negru:

  • Usturoiul negru este o sursă extrem de bogată de antioxidanți, care asigură o funcționare optimă a sistemului imunitar și împiedică deteriorarea celulelor. In plus, sustine procesul de refacere al acestora ( vezi studii)
  • cel mai puternic antiviral după algele albastre
  • reduce colesterolul  (Silagy CS, Neil HAW, 1994, The Journal of the
    Royal College of Physicians, Vol 28 No 1:39-45)
  • previne apariția bolilor cardiovasculare
  • reduce riscul apariției cancerului  ( Vezi studii )
  • energizant natural
  • combate stresul și depresia
  • are efecte antimicrobiene
  • reglează tranzitul intestinal favorizând digestia
  • întărește sistemul imunitar
  • ajută la cicatrizarea rănilor
  • resursă bogată de vitamine și minerale
  • ajută ficatul să neutralizeze toxinele
  • întărește oasele
  • ajută la o metabolizare mai bună a fierului
  • uşor de digerat, ajută la asimilarea vitaminelor, mineralelor şi aminoacizilor.
  • ajută la scăderea tensiunii arteriale ridicate
  • considerat unul din cele mai puternice antibiotice naturale

Consumul de usturoi negru.

Este recomandat  consumul lui de 1-3 căței pe zi, preferabil dimineața pentru aportul de energie pe care îl poate aduce organismului.

Se poate utiliza ca și condiment sau complement în salate aperitive și alte preparate.

 

Vrei să citești mai multe despre el? Citește aici.

3 recenzii pentru Usturoi negru Bio, bulbi

  1. 5 din 5

    Are un gust special, chiar placut. Recomand.

  2. 5 din 5

    Este foarte delicios si sanatos in acelasi timp.

  3. 5 din 5

    Usturoiul negru face ce promite.
    Iulian, 29 de ani, a adăugat în alimentația sa (fără alte modificări alimentare sau de stil de viață) 2 căței de usturoi negru, unul dimineața și altul seara, consumați înainte de mese, timp de 4 săptămâni.
    Rezultatul a fost peste așteptări: o scadere de peste 8 unitati a nivelului de colesterol din sânge, LDL. (de la 114 mg/dL în octombrie 2016, la 105.8 mg/dL în decembrie 2016) Deasemenea, numarul trigliceridelor a scăzut de la 94 mg/dL la 86 mg/dL.
    Îl recomand cu încredere.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X