7 trucuri pentru conservarea uleiului de măsline extravirgin și menținerea proprietăților lui
7 trucuri pentru conservarea uleiului de măsline extravirgin și menținerea proprietăților lui
By Corneliu Simidreanu - 20 martie 2017

Uleiul de măsline extravirgin aportă mari beneficii pentru sănătate și este un element de bază în dieta mediteraneană. Este important însă să avem în vedere câteva aspecte pentru ca uleiul să își păstreze proprietățile.

Uleiul de măsline este un conservant natural dar nu e recomandat să fie păstrat foarte mult timp, odată ce este deschis. Cu aceste sfaturi de mai jos, fără îndoială că veți savura uleiul,  fără ca acesta să-și piardă renumitele sale calități.

  • Uleiul trebuie să fie protejat de aer, lumină și căldură. Sunt factori care îl fac să-și piardă calitățile treptat și sigur.
  • Este recomandat să îl păstrați într-un loc întunecos și răcoros, cu o temperatură de aprox. 18 – 22 grade.
  • Nu îl depozitați lângă produse de curățenie, pentru că uleiul are capacitatea să absoarbă arome.
  • Este important ca atunci când cumpărați ulei, să aveți în vedere cât obișnuiți să consumați, pentru a alege cantitatea potrivită. Așa puteți consuma un ulei care nu a stat foarte mult timp deschis.
  • Nu utilizați oliviere de cupru sau de fier, pentru că deteriorează uleiul.
  • Nu uitați să închideți bine capacul, așa evitați să stea în contact cu oxigenul și astfel să se oxideze.
  • Dacă îți place să utilizezi oliviere, este important ca de fiecare dată atunci când o reumpli să o speli, pentru că resturile anterioare pot afecta noul ulei.

Cu acestea spuse, aveți grijă de acest elixir, și bucurați-vă de toate calitățile acestui aliment sănătos.